Nieuwe scheidsrechters nodig!

SG De Vliet scheidsrechters: wordt ook scheidsrechter!SG De Vliet heeft nieuwe scheidsrechters nodig! Schrijf je nu in en zorg dat alle teams kunnen blijven spelen! Scheidsrechters zijn nodig om alle teams te kunnen laten spelen. Als we niet genoeg scheidsrechters hebben, mogen we ook niet alle teams laten spelen. Lijkt het je leuk om wedstrijden te begeleiden en wil je iets doen voor de vereniging en voor jezelf, lees dan snel verder!

De eerstvolgende scheidsrechterscursus vindt plaats in de clubruimte van W.Z.K. in Wassenaar. Cursusdata: 28 september, 5 oktober, 12 oktober en 26 oktober; examendatum: 9 november; herexamendatum: 23 november.

Wat is het verschil tussen een verenigings- en kringscheidsrechter?

Een verenigingsscheidsrechter is een volledig opgeleide scheidsrechter die alleen thuiswedstrijden fluit. Dit zijn de pupillen, de aspiranten onder de 15 jaar en heren 4. Een kringscheidsrechter fluit wedstrijden in andere zwembaden, ook op hoger niveau.

Wie kan er scheidsrechter worden?

Iedereen van 16 jaar en ouder.

Hoelang duurt de cursus en wanneer is de cursus?

De cursus bestaat uit vier theorielessen, waarin alle fijne kneepjes van het scheidsrechtersvak worden uitgelegd. De vijfde les is de dag van het examen. Tussendoor heb je nog een praktijkervaring in de zin van een oefenwedstrijd onder begeleiding. De eerstvolgende scheidsrechterscursus vindt plaats in de clubruimte van W.Z.K. in Wassenaar. Cursusdata: 28 september, 5 oktober, 12 oktober en 26 oktober; examendatum: 9 november; herexamendatum: 23 november.

Hoeveel keer per maand moet ik dan fluiten?

Een verenigingsscheidsrechter wordt gemiddeld 1 keer in de maand ingezet bij een of meerdere wedstrijden. Een kringscheidsrechter fluit ongeveer een keer in de twee weken. Je kunt ook met z’n tweeen de cursus doen, en dan als duoscheidsrechter beginnen. Je fluiten dan ongeveer de helft minder.

Sta ik er alleen voor?

Nee! Je word uitgebreid begeleid door een ervaren scheidsrechter, aan wie je al je vragen kunt stellen.

Waar doe je het voor?

Het fluiten doe je voor de vereniging, maar natuurlijk ook voor jezelf! Scheidsrechter zijn is leuk en verhoogd je spelinzicht. Het geeft een kick! Naarmate je meer fluit ga je het steeds leuker vinden.

Meer informatie?

Voor alle informatie met betrekking tot de cursus kun je contact opnemen met Joey via het contactformulier. Wil je eens weten hoe scheidsrechters het vinden om wedstrijden te begeleiden? Vraag het ze gerust. Stap na de wedstrijd gewoon eens naar een van onze scheidsrechters toe, en zij vertellen je graag hoe het is!

Waar kan ik inschrijven?

Inschrijven kan bij Joey via het contactformulier. Onthoud, zonder scheidsrechters geen teams en geen wedstrijden! We horen graag van jullie!

Dit vind je misschien ook leuk...