Dames 1 SG De Vliet kampioen! Wedstrijdverslag van de kampioenswedstrijd

Dames 1 kampioenDe dames van SG De Vliet dames 1 hebben tijdens hun kampioenswedstrijd op zaterdag 27 april hun laatste punten binnen gehaald voor het kampioensschap van seizoen 2012-2013! Hiermee promoveren de dames volgend seizoen terug naar de 2e klasse district. De wedstrijd werd uit gespeeld tegen Katwijk 2 en eindigde in 2-4 in het voordeel van SG De Vliet. Het was een spannende pot en er was veel publiek; lees verder voor een wedstrijdverslag van Youp. Dames gefeliciteerd! De foto’s staan in het fotoalbum.

Wedstrijdverslag kampioenswedstrijd

VAN ONZE VERSLAGGEVER (YOUP) – Eindelijk was het zover de laatste wedstrijd van het seizoen ging van start. Al weken waren de dames er mee bezig. Met name de zenuwen waren de laatste weken goed merkbaar, ja nog maar een paar puntjes en dan zouden ze kampioen worden. De zenuwachtige voortekenen waren al merkbaar bij de voorlaatste wedstrijd tegen de nummer 2, maar die werd gelukkig dankzij hard werken gewonnen. Dus zou de laatste wedstrijd uit tegen en in Katwijk bepalend zijn voor het kampioenschap. Ze hadden slechts 1 punt nodig.

Voor de wedstrijd verzamelde de dames en coach Rik zich zichtbaar gespannen bij het zwembad Aquamar in Katwijk.

Dames 1 kampioen 2De wedstrijd begon en een aantal aanvallen van onze dames, die sterk begonnen, liepen op niets uit. Diverse schoten werden of zwak ingeschoten of prima gekeerd door de keepster van Katwijk, wie gaande weg de wedstrijd uitgroeide tot de beste speelster van Katwijk. Ze keerde maar liefst 2 strafworpen, de 3e strafworp werd ook nog gekeerd maar in de rebound wist de SG toch te scoren.

Het verloop van de wedstrijd werd gekenmerkt door goed verdedigen van onze dames, prima aanvallen alleen het afronden was niet scherp genoeg en lang zag het er naar uit dat men alle zeilen bij moest zetten om een gelijkspel zeker te stellen. Uiteindelijk halverwege de 4e periode kwam men eindelijk los en was de 2-3, uit de rebound van de 3e 5 meter, een feit. Het meegereisde publiek kon eindelijk ademhalen want dit was een zenuwslopende wedstrijd. Net voor het signaal van de laatste minuut werd er zelf nog 2-4 op het scorebord gezet en was de spanning bij de dames geheel verdwenen. Men speelde de wedstrijd goed uit maar de laatste aanvallen in deze minuut werden niet omgezet in scores.

Dames 1 kampioen 3Het eind signaal klonk en de wisselspeelsters gooide volgens de traditie de coach het water in, ze waren kampioen! Toen de kruitdampen waren opgetrokken werden de speelsters van SG de Vliet gefeliciteerd door de dames van Katwijk. Daarna werden de flessen champagne en de bloemen uitgereikt door de voorzitter en konden de dames beginnen aan hun welverdiende feestavondje.

Dames van harte gefeliciteerd en geniet van dit mooie resultaat, veel succes in het volgende seizoen in de 2e klasse district!

Dit vind je misschien ook leuk...