Jan Vrencken stelt zich voor

Schermafbeelding 2014-07-15 om 20.46.41Enkele weken geleden realiseerde ik me dat ik al enkele maanden voorzitter van de WPC ben en dat ik me nog niet als voorzitter aan jullie heb voorgesteld. Dat is niet netjes natuurlijk en ik wil dat bij deze alsnog doen.

Wie ben ik?

Ik ben Jan Vrencken, ben 51 jaren jong en geboren in Limburg. Ik ben getrouwd met Manon en we hebben twee zonen; Martijn (18 jaar) en Wouter (16 jaar). We wonen in Wateringen.
Wouter en Martijn basketallen in ’s-Gravenzande.
Manon werkt als opticien in wateringen en heeft een eigen massage praktijk.
Ik werk part time als organisatie coach bij KPN en begeleid daar middel- en hoger management. Daarnaast heb ik een eigen coach praktijk, ik coach medewerkers of teams en geef ook trainingen.

Sinds twee jaren ben ik lid van RZV en waterpolo ik met veel plezier. Daarvoor basketbalde ik jaren lang op het tweede nationale niveau. Door geldgebrek konden we ondanks kampioen niet naar de eredivisie promoveren. Vanwege een versleten knie moest ik op zoen naar een minder belastende sport en zo vond ik waterpolo.

Mijn levensmotto is om eruit te halen wat er in zit. Ik ben een familie mens, lekker bij elkaar zijn en plezier hebben. En als er een potje’ slap ouwehoeren’ gewenst is dan mag of moet je me direct vragen want dat vind ik leuk. Dingen op de hak nemen en op een leuke wijze belichten, I love It.
Maar wel natuurlijk met respect voor de ander. Ook na de training in ons clubhuis nakaarten vind ik geweldig. Nu speel ik dan met heel veel plezier bij Heren 5. Als niet ervaren waterpolo speler ben ik prima opgenomen door de ‘oude rotten’, beter had ik het niet kunnen krijgen.
Maar ik heb ook best een goede kant: in de dingen waaraan ik me commit wil ik met 100% overgave storten. Dat noem ik ” bloedserieus”. Halfslachtig werk vind ik maar niets.

Waarom ik voorzitter van de WPC ben

Dat is omdat Joey en Hans Vis me vroegen of ik interesse had.
Ze zochten iemand die wil bouwen aan de toekomst en dat sprak me aan. Tel daarbij op dat ik SG De Vliet heel leuk vind, ik voel me als een vis in het water, en graag mijn steentje wil bijdragen en dan weet je waarom ik voorzitter ben. Ik vind het geweldig dat we meerdere generaties van een gezin in de vereniging hebben, dat er vrij veel neven activiteiten plaatsvinden en dat we een eigen clubhuis hebben. Degene(n) die dat hebben, gerealiseerd verdienen een standbeeld.
Mijn kracht zie ik in het neerzetten van een visie, inspireren van mensen en opstellen van een plan. Bij het realiseren heb ik echt wel hulp nodig.

Hoe kan je mij bereiken?

Toen sommige leden hoorden dat ik voorzitter was geworden spraken ze me aan met ‘meneer de voorzitter’. Dat vind ik niet leuk, ik wil beslist niet op een voet stuk geplaatst worden. Dat schept onbewust een afstand naar leden en voelt niet prettig. Toegankelijk zijn voor iedereen vind ik heel belangrijk, ook voor onze aller jongste leden en ouders. Voel je dus uitgenodigd om met me te praten over alles wat je wilt.
En ja, natuurlijk moet ik wel de commissie leiden. Daarbij hoort verantwoorde beslissingen nemen met de overige commissie leden die het mogelijk maken dat iedereen met plezier waterpolo kan spelen.

Wat wil ik bereiken?

Wat ik wil bereiken is dat we een vereniging zijn die haar leden veel sport plezier en andere activiteiten biedt en ook ervoor wil zorgen dat we over 10 jaren nog steeds bestaan.
Dat lijkt misschien logisch maar dat is het niet. Ik heb de afgelopen jaren diverse clubs mogen helpen om “te overleven”. In die fase wil ik niet terecht komen, ik wil dat we de leiding over onze toekomst zélf in handen houden. Om dat te realiseren heb ik een traject opgestart om plan te maken waarin de koers voor de komende jaren staat uitgestippeld. Hierop ligt momenteel de focus van de waterpolo commissie. Eind 2014 moet dat klaar zijn en presenteren we dat aan alle leden.
Afgelopen juni hebben we Ca 20 leden gevraagd om mee te denken over onze toekomst SG De Vliet. Daarmee bouwen we SAMEN aan de toekomst van onze eigen vereniging.

Hoe realiseer ik dat?

Een plan is natuurlijk heel mooi, het moet wel gerealiseerd worden. En daarvoor zijn “handen” nodig.
Daarmee doe ik dan meteen een beroep op jullie allen:

Wie wil samen met de WaterPoloCommissie mee helpen om ons plan, dat we nu dus uitwerken, te realiseren?

We kunnen dat namelijk niet alleen. Heb je dus zin om ook iets binnen de vereniging te doen, kom dan eens met mij of iemand anders van de WaterPoloCommissie praten. En dat verzoek doe ik natuurlijk ook aan de ouders. Hoe meer handen hoe meer we kunnen realiseren.

Vragen aan de voorzitter

Ik sta graag en goed in contact met jullie allen. Heb je dus vragen aan mij, neem dan beslist contact met me op.
E-mail: voorzitter.waterpolo [@] sgdevliet.nl

En verder wens ik jullie een hele fijne vakantie. Geniet ervan en zie jullie graag weer na de vakantie terug in het water.

Jan Vrencken
Voorzitter WaterPoloCommissie
SG De Vliet

Dit vind je misschien ook leuk...