Familieavond heren 4

e5b5558905fb4300903a58c2e86b38f4Het begon als een losse opmerking. Zou het niet eens leuk zijn om met publiek te spelen. Zou het niet eens leuk zijn dat iedereen supporters bij zich heeft. Zou het niet eens leuk zijn als je ook je kleine kinderen mee kan nemen. Dat we niet ergens op tig kilometer afstand op zaterdagavond 10 uur in het water liggen. Maar dat we vroeg spelen met de familie op de tribune en daarna wat met elkaar eten en drinken?

En zo gebeurde het. In overleg met Hans Vis werd er een datum geprikt, 31 januari 2016 hebben we een thuiswedstrijd om 18.10. Iedereen werd uitgenodigd om ons aan te moedigen en om een hapje te komen eten. De week er voor afspraken gemaakt met de kantine van de vliegermolen over patat, kroketten en frikadellen voor de kleinsten (en enkele iets grotere snack liefhebbers). Voor de grootsten naar de chinees aan de overkant om afspraken te maken. Dat gebeurde blijkbaar niet vaak want de man wist niet eens dat er een zwembad was. Hij hoopte maar dat zijn tomtom het adres kon vinden.

95940d2f3030428faa9b008c00705f7dEn ja dan de avond zelf. Als klein jongetje hebben we er allemaal wel eens van gedroomd om een kolkend Nou Camp in te lopen onder het gejuich van duizenden mensen. Om ze jouw naam te horen roepen terwijl ze de wave doen. Deze avond kwam dichtbij! Ongeveer 50 man supporters. De tegenpartij zei nog “Zo, jullie hebben veel toeschouwers.” “Ach, dat is gewoon voor ons”, kwam er dan als reactie. Je zag de impact van de ‘achtste man’ direct. En ook voor de familie was het leuk. Ze zagen elkaar weer eens sinds lange tijd of ze wisten nu eindelijk eens wie die ….. was waar we het al jaren over hebben.

Het fluitsignaal en daar gingen we. Het publiek wist niet wat ze zagen. Het spel flitste heen en weer maar niet altijd in ons voordeel. In het eerste partje maar liefst 5 keer een U20 en een strafworp op naam van H4. Gelukkig begon het rustig voor deze ‘familiewedstrijd’. Carlos had de grootste supportersschare bij zich maar helaas hebben die per persoon maar 30 seconden van hem kunnen genieten want hij besloot zich met 3 P-tjes op de organisatie van het buffet te richten. Ondanks alles toch een voorsprong van 3-2.

Het tweede partje was iets rustiger. Voor ons maar 1 P en wederom rusten met 1 doelpunt voorsprong 5-4.

Het derde en vierde partje was weer ouderwets. Het publiek ging er nog eens lekker voor zitten. Moeders dekten de ogen van hun kinderen af en we gingen er weer vol voor. Het derde partje waren er weer 4 P-tjes en kwam de tegenstander terug tot 6-6. En dan de alles beslissende 4-de helft. Onze slechtste over het algemeen. In dit partje hebben we al menig wedstrijd uit handen gegeven. Maar niet deze keer! Met de ogen van de familie op ons gericht konden / mochten we dit niet uit handen geven. Dus na een uiterste inspanning, weer 4 P-tjes (15 in totaal) en nog iemand de kant op met 3-Ptjes, klonk het laatste fluitsignaal. Ondanks dat de tegenpartij slechts 4 keer een U20 tegen had en wij dus 14 + 1 strafworp stond er 9-7 op het bord.

Een luid applaus van het publiek volgde. Wat weer een trots gevoel bij ons opriep.
Op naar de clubkantine waar al snel de patatten en de chinees werd opgediend. Erg gezellig! Iedereen liep door elkaar. Ging daar eens een praatje maken en dan weer ergens anders. De kinderen waren samen aan het spelen. Er werd gelachen, gegeten alsof we dit al jaren samen doen.

Dat laatste niet. Maar gezien alle positieve berichten van zowel familie als spelers gaat dat zeker gebeuren. Dus Hans hou er maar alvast rekening mee voor volgend jaar.

Familie, bedankt namens H4 en tot volgend jaar (eerder langskomen om aan te moedigen mag natuurlijk ook)!

Door: Carlos Zwirs

Dit vind je misschien ook leuk...