Waterpoloheren SG de Vliet 1 voor het eerst in 30 jaar kampioen!

De waterpoloheren van SG de Vliet 1 werden afgelopen zondag 17 april 2016 kampioen. Zwembad de Schilp was afgeladen met supporters, vrienden en familie om de heren naar de overwinning te schreeuwen. Na een spannende wedstrijd tegen Sassenheim, de uitslag was 9-8, kon het team onder leiding van Sander van Roon het kampioenschap naar zich toetrekken. Voor het eerst in 30 jaar tijd werd daarmee het eerste herenteam weer kampioen.

Heren 1 Kampioen

Wedstrijdverloop

De spanning was op de gezichten van de mannen van de Vliet af te lezen bij aanvang van de wedstrijd. Het eerste part konden ze dan ook gelukkig direct een voorsprong van 2-0 boeken met doelpunten van Rolf Bilderbeek en Sander van Pelt. In de tweede periode zette Roel Bijlard en wederom Bilderbeek de voorsprong verder. Sassenheim kon na een man-meer ook een eerste doelpunt maken. Nieuwkomer Steffan van der Zee maakte halverwege het derde part het vijfde doelpunt voor de Vliet. Bilderbeek kon met twee doelpunten op rij de Vliet uit laten lopen naar een 7-5 voorsprong. Vervolgens werd het spannend. Sassenheim kwam met drie doelpunten terug in de wedstrijd en liep zelfs uit tot 7-8. Voor de massaal toegestroomde supporters braken minuten van nagelbijten aan. Een penalty voor de Vliet werd door Patrick Noorlander met nog 2.17 min op de klok genomen. Deze was raak. Een gelijkspel was echter nog niet genoeg voor de kampioenstitel. Door een fout in de verdediging gaf Sassenheim nog een penalty weg. Deze kon wederom door Noorlander in de kruising geschoten worden. De laatste 30 seconden werden rustig uitgespeeld waarmee de wedstrijd met een uitslag van 9-8 op het scorebord de kampioenstitel voor de Vliet betekende.

SG de Vliet Waterpolo Heren 1

SG de Vliet 1 speelt sinds het seizoen 2012-2013 op het niveau van 3e klasse bond. Onder leiding van Sander van Roon, die sinds 2014 de ploeg onder zijn hoedde heeft, kwam de kampioenstitel dit jaar echt in het bereik.

 

Dit vind je misschien ook leuk...