Wedstrijdverslag Heren 1 – 2 oktober

DOOR ROLF BILDERBEEK

Afgelopen zondagmiddag moesten de heren 1 van SG de Vliet aantreden tegenover de heren van DZT’62 uit het verre Deurne. Voor de wedstrijd werden nog enkele nieuwe zwembroeken uitgepakt door de nog verse promovendus, dus de wedstrijd kon niet frisser begonnen worden.

img_5587-1Deze frisheid zouden de heren hard nodig hebben tegen de nummer 4 van vorig jaar. In het begin van de wedstrijd kon de sterke zoneverdediging niet voorkomen dat de gasten tweemaal het doel wisten te vinden. Gelukkig scoorde Mark Schoep met een mooie snelle backhand van de midvoorpositie de aansluitingstreffer. Helaas liep het Deurnse team met enkele harde afstandsschoten uit naar 2-5 in het eerste partje.

In het tweede partje kwam SG de Vliet goed uit de startblokken. Niet alleen werd de bal gewonnen bij het opzwemmen, maar ook werd de stand al snel op 4-5 gebracht door onder andere een mooi schot van Ivo Severins.
Het derde partje deed de thuisploeg helaas de das om. Door enkele slordigheden in de aanval, kon de tegenstander snel breaken en uitlopen tot een stand van 5-11.
Ook al leek de strijd gestreden, de donderspeech van coach Sander van Roon bracht de Rijswijkse formatie nog dichtbij. Sander van Pelt scoorde met een snel schot vanuit een man-meersituatie. Nog geen minuut later scoorde hij zijn derde van de middag door een mooie stootbal. Uiteindelijk was het verschil met een stand van 10-13 nog maar 3 punten. Helaas kwam deze eindsprint te laat en klonk het laatste fluitsignaal bij een stand van 10-14. Weliswaar een nederlaag, maar wel een stand en wedstrijdverloop dat perspectief biedt voor de wedstrijd volgende week tegen WZK in Wassenaar.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...