Wedstrijdverslag Heren 1 – 8 oktober

Waterpolo heren SG De Vliet spelen drie sterke parten tegen WZK

Door Sander van Pelt| Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, kon De Vliet in de eerste drie periodes van deze laatste wedstrijd voor de herfstvakantie goed tegenstand bieden aan de ervaren mannen van WZK  en dat met slechts twee wissels. Roel Bijlard opende de score voor De Vliet met een bekeken lobbal vanaf de tweede lijn. Qua spel ging het redelijk gelijkwaardig op in de eerste periode die eindigde met een stand van 4-4, waarbij alle doelpunten van WZK op naam van Fabian van den Berg kwamen de staan.

In de tweede periode was het duidelijk dat de midvoorspelers van WZK aanvallend meer mochten dan die van de Vliet. Waar twee zuivere midvoordoelpunten van Rolf Bilderbeek werden afgekeurd, werd het afhouden van de midvoors van WZK niet bestraft. De tweede periode eindigde in een stand van 7-5.

Bij aanvang van de derde periode kon De Vliet weer een stapje dichterbij komen door een benutte strafworp van Sander van Pelt, maar de achterstand kon in deze periode niet weggewerkt worden (9-7). De vierde periode werd wederom een midvoordoelpunt van De Vliet afgekeurd door de arbitrage. Dit werd even emotioneel te veel voor coach Sander van Roon, die vervolgens zijn eerste gele kaart van het seizoen moest incasseren. In de rest van de vierde periode was De Vliet duidelijk de weg kwijt, hetgeen uiteindelijk resulteerde in de 14-7 eindstand. Sander van Roon was niet ontevreden over de wedstrijd. “We spelen drie zeer sterke parten, waarin we eigenlijk onterecht op een achterstand komen. Als we op deze manier spelen tegen de lager geklasseerde teams in deze poule zullen we zeker punten gaan pakken.”

Doelpunten van Roel Bijlard (3), Sander van Pelt (2), Mark Schoep (1) en Patrick Noorlander (1).

 

Dit vind je misschien ook leuk...