Wedstrijdverslag Heren 1 – 5 november 2016


Zaterdag 5 november spelen de mannen van De Vliet heren 1 in Alblasserdam. De Vliet is uitstekend gemotiveerd om de eerste overwinning binnen te slepen.

Door Erik Diependaal

img_5519-1De heren komen op een snelle voorsprong als Patrick Noorlander een strafworp netjes afmaakt na slechts 15 seconde spelen.  De eerste periode wordt sterk gespeeld en eindigt in een 2-3 voordeel voor De Vliet.

De tweede periode zijn er voldoende kansen voor De Vliet om deze voorsprong te behouden. Helaas worden er twee man-meersituaties niet afgemaakt, terwijl Wiekslag zijn enkele man-meer wel benut. Tot overmaat van ramp is Sander van Pelt genoodzaakt aan de noodrem te trekken en kan Frank Tettero de strafworp niet keren. De tweede periode eindigt 4-3.

De Vliet kan zich de derde periode herpakken en maakt binnen dertig seconde de gelijkmaker. Ondanks twee man-mindersituaties aan de kant van De Vliet, kunnen de mannen op voorsprong komen.  Na de volgende twee man-mindersituaties overleefd te hebben, loopt De Vliet zelfs uit tot een 4-6 voorsprong dankzij een fantastische lobbal van Roel Bijlard.

Helaas heeft Sander van Pelt aan het eind van de derde periode zijn derde persoonlijke fout gemaakt en zal De Vliet de vierde periode met twee wisselspelers moeten volstaan. Desondanks krijgt De Vliet na 13 seconde een overtalsituatie en kan de voorsprong verder uitgebouwd worden. Helaas kunnen de mannen deze kans niet benutten en blijft de stand steken op 4-6. De concentratie aan de kant van De Vliet lijkt nu verloren en Wiekslag komt snel terug tot een gelijkmaker. In de laatste twee minuten krijgt ook Rolf Bilderbeek zijn derde persoonlijke fout en Wiekslag komt op voorsprong met nog 1:37 op de klok. Dit blijkt onvoldoende tijd om op een gelijke stand te komen en De Vliet verliest met 7-6 van Wiekslag.

Doelpunten van Patrick Noorlander (2), Rolf Bilderbeek (1), Sander van Pelt (1), Erik Diependaal (1) en Roel Bijlard (1). Als laatste nog een dank aan Jan Heerema, die de heren van De Vliet h1 kwam versterken.

Dit vind je misschien ook leuk...