Waterpoloclinic jeugd

Door Sander Rid – Op zondag 5 februari hebben een aantal jeugdleden een clinic gevolgd van Olympisch kampioene Iefke van Belkum. Samen met haar team heeft zij de gouden medaille op de Olympische spelen in Peking gewonnen, de ouderen onder ons kunnen zich dit nog goed herinneren.

Iefke begon met een inspirerend verhaal over hoe zij vanaf jonge leeftijd de opbouw naar haar hoogtepunten heeft vormgegeven. De kinderen waren erg onder de indruk dat Iefke die op haar 10e al 8 maal in de week trainde. Elke maandag t/m vrijdag trainen om 6:00 en om 16:00. Een van de aanwezige kinderen vroeg haar hoe ze dit vol hield, waarop Iefke aangaf dat als je iets echt graag wilt je daar alles voor doet. 

clinic jeugd 4 clinic jeugd 3 clinic jeugd 2

Nadat Iefke klaar was met haar verhaal en het beantwoorden van de vragen was het voor de kinderen nu toch echt tijd om zich te gaan omkleden. Wij hebben de kinderen van onze DG nog nooit zo snel zien omkleden, blijkbaar hadden ze echt veel zin in!

Iefke begon haar training door eerst even lekker warm te draaien en wat pushups en wat planking oefeningen. Voor een aantal kinderen, niet onze DG, omdat Stefan ze wel vaker afmat met pushups en planking oefeningen (he Stefan), was dit al gelijk flink aanpoten. Zoals Iefke daarna heel pakkend zei: “zo nu zijn jullie warm en gaan we echt aan de training beginnen” was dit het startschot om het water in te springen en warm te zwemmen.

Zwemmen met een bal vindt Iefke het leukst dus alle kinderen kregen na de warming-up een bal. Iefke deed vervolgens wat baloefeningen voor waarbij de kinderen de basketbal move het leukste vonden. De basketbal move ging als volgt: duw de bal onder water, doe je knieën omhoog en laat vervolgens de bal netjes en beheerst de bal onder je benen door.

Ik kan jullie zeggen voor ons ouders was dit ook het hoogte punt. Wij hadden nog nooit zoveel ballen het water uit zien schieten. Vervolgens mochten de kinderen zo hard als ze konden de bal in het water gooien. Iefke heeft dit geweten en werd erg nat hiervan.

Als laatste baloefening mochten de kinderen de bal op de juiste manier naar elkaar gooien.

Nu de kinderen en warm waren en alle balbeheersing oefeningen hadden gedaan, was het tijd voor het echte werk. Schieten op het doel en vervolgens het alom bekende spel “schieten op het doel en bij mis mag je mee keepen” Al met al hebben de kinderen een zeer vermakelijke en vooral voor hun een “historische” dag beleefd. Niet iedereen kan immers zeggen dat ze een clinic hebben gehad van een Olympisch gouden medaille winnaar.

Tot slot zou ik iedereen willen aanmoedigen om bij volgende clinic mogelijkheden hier vooral gebruik van te maken. Het is voor zowel het kind als de ouders leuk om dit mee te maken.

Groet,

Sander

 

Dit vind je misschien ook leuk...