Impressie van het Jeugdkamp

Afgelopen week verbleven 34 kids en de 13 koppige leiding in de mooie bossen van Oosterbeek voor een ‘Survival of the Fittest’ avontuur. Dit jaar werd gezocht naar de commando die alle fitste testen zou doorstaan en commandant Haasdijk en co wachtte de soldaten op.

Door de drukte op de weg arriveerden ze pas laat op de avond en natuurlijk werd eerst de wedstrijd Ajax – Manchester gekeken. Bij het kampvuur deden we nog een kennismakingsspel en daarna was het al bedtijd. Donderdag wachtte een zeer actieve dag die natuurlijk begon met een morningdrill onderleiding van Korporaal Noorlander. Bij het ontbijt volgde het eerste probleem… soldaten moesten namelijk hun bestek verdienen. Dus met een vork je brood smeren ­čśë Daarna volgde een Wie is Wie vossenjacht naar de juiste rangen, functies en afdelingen van de leidingleden en een teambuildingszeskamp. ‘s Middag was er een Bushcraft Treasurehunt uitgezet in het bos waarbij onder andere vies water gefilterd werd, een vis gefileerd, hout gehakt en een portie noodles op een zelfgemaakt kampvuur gekookt. ‘s Avonds verzorgde Chef Kombuis Vincent een heerlijk maal en werd gestart met het programma, mede mogelijk gemaakt door de BJ jeugd. Zo kon de leiding ook eens tijdens de casinoavond vals spelen. In het pikkedonker werd het sluipspel gespeeld. Bij het kampvuur verzorgde Cas dit jaar met gitaar de muzikale omlijsting met populaire nummers van Passenger en Ed Sheeran. 

Vrijdag wachtte een spannend avontuur want met het opgehaalde geld van het sponsorzwemmen konden we met een extra bus naar het klimbos. Op grote hoogte volgde hier een klauter parcours dat zelfs voor de leiding zeer uitdagend was. Het kwik was inmiddels ook tot grote hoogte gestegen dus een middag aan het zwembad (ook om even bij te tukken) was zeer prettig. In de avond stond de grote Overlevingskennisquiz op het programma die Patrick vlot aan elkaar babbelde. De BM meiden hadden daarna een dierengeluidenspel voorbereid dus het gemekker en gekwaak kwam dit jaar anders tot uiting. Terug via het geluidenspel werden de stuipen op het lijf gejaagd in een spookachtige greppel en dat kon maar 1 ding betekenen… klaar voor de dropping. In twee groepen gingen de bikkels op pad voor een nachtelijke wandeltocht. De eerste groep was met zo’n 1,5 uur weer terug aan het kampvuur voor een tosti. De tweede groep liep en helemaal verkeerd, maar namen ook vooral de tijd. Het werd al bijna licht toen ze terug kwamen. 

Zaterdagochtend stond het grote Levend Stratego op het spel dat natuurlijk de rangen van de leidingleden vertegenwoordigde. Daarna was er tijd voor wat fun spellen zoals een grote sudoku, bierpong en levend 4 op een rij. Voor het middagprogramma wisten we 1 ding zeker: we gaan vies worden, heel vies. Davy nam ons mee dwars door de sloot en bagger. Iedereen moest het parcours volgen en het touw vast blijven houden. Uiteraard werd er met moddergegooid. Omdat de temperatuur inmiddels ruim 30 graden was, kon een mega watergevecht niet uitblijven. Waren we allemaal weer lekker schoon ;). De keukenbrigade had een heerlijke barbecue voorbereid en nadat iedereen bomvol gegeten was was het tijd voor het jaarlijkse trefbal leiding vs kinderen. De leiding won uiteraard ook dit jaar weer.  De bonte avond spellen daagden de jongens tegen de meiden uit en natuurlijk was er de betiteling tot generaal van Soest. Onder tussen had Eelke de disco klaar gezet en bleef het tot diep in de nacht lang onrustig in Oosterbeek. 

Zondag werden alle tassen weer gepakt, er werd geschropt… en de moeie kids sliepen algauw in de bus huiswaarts waar een stinkende tas met modderkleren voor papa en mama wachtte. 

Tot volgend jaar! 
Veel liefs de leiding

Rebecca, Sanne, Britt, Talitha, Stephanie, Sabine, Stefan, Joey, Matthijs, Vincent, Eelke, Patrick & Davy

 

ps. Alle foto’s zijn te verkrijgen via een Dropbox link. Deze is op te vragen via ensanne@hotmail.com. 

Dit vind je misschien ook leuk...