Nieuwsbrief waterpolo juli 2019

De zomer is al in volle gang. We kunnen terugkijken naar een positief seizoen. Weliswaar geen promotie, maar daar tegenover ook geen degradaties en veel plezier tijdens de wedstrijden. Wij (WPC) hebben in afstemming met de besturen van RZV en AVZV geëvalueerd en gezamenlijk gekeken welke verbeteringen we voor het komende seizoen kunnen doorvoeren. Hierbij zijn we tot de volgende keuzes gekomen:

  • We zetten hetzelfde aantal teams in als vorig jaar;
  • We hebben de voorlopige teamindeling reeds met jullie gedeeld en bijgaand treffen jullie de laatste stand hiervan aan;
  • Alle wedstrijden worden op zaterdagavond gespeeld in Forum Kwadraat;
  • De herentrainingen zullen vanaf 1 september plaatsvinden op dinsdag in De Schilp en donderdag in Forum Kwadraat. De trainingstijden voor het nieuwe seizoen zijn hier te vinden.

De reden van bovenstaande beslissingen zijn de volgende:

  • Afgelopen seizoen waren de trainingen zowel op donderdag als vrijdag mager bezet waar door spelplezier afneemt;
  • Het trainingswater in De Schilp is een stuk duurder dan in Forum Kwadraat;
  • Beide verenigingen moeten spaarzaam omgaan met de financiële middelen en deze optimaal inzetten voor het doel waarvoor de verenigingen en de startgemeenschap voor staat te weten: veel plezier in waterpolo.

Trainen in de zomer:

  • Op dinsdag is er geen training op 6 en 13 augustus;
  • Op donderdag is er geen training van 20 juli t/m 1 september – de eerste training op donderdag is daarom op 5 september;
  • Op vrijdag is de laatste training op 19 juli (vandaag).

Het wedstrijdrooster zal binnenkort definitief bekend worden en dan beschikbaar worden gesteld via de website en de Sporlink-app. Wij sturen hier nog een apart bericht over. Je kunt wel alvast een kijkje nemen in de concept-wedstrijdindeling.

Ik hoop dat we jullie hiermee voldoende hebben geïnformeerd. Indien er vragen zijn dan kunnen jullie terecht bij een van de leden van de WPC.

Wij wensen iedereen een fantastische vakantie toe en op naar een leuk en
succesvol seizoen!

Toernooi Rheden

PS 1. Vergeet je niet aan te melden voor het toernooi in Rheden (senioren) via https://forms.gle/9WMW1ZcB5GLYZEDZ6.

Spelregelavond 11 september 2019

PS 2. Op woensdag 11 september van 19.30-22.00 uur zal er door de WPC een toelichting gegeven worden op de nieuwe spelregels. Meld je aan via https://forms.gle/3VAtH9GVy8QYziFx8.

Zelf alvast de nieuwe spelregels lezen? Je vind ze, inclusief een samenvatting en presentatie met filmpjes, op de website van de KNZB: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/waterpolo/aanpassing_wp_spelregels/

Dit vind je misschien ook leuk...