Verslag Oliebollentraining 2020

Op zaterdag 4 januari 2020 was het tijd voor de oliebollentraining.
Een feestelijke opening van het nieuwe jaar met als eerst een lunch bestaande uit heel veel verschillende dingen die iedereen had meegenomen, waarna we met een grote groep verschillende spelletjes waarbij punten te verdienen waren. 

De winnaar van een onderdeel kreeg 4 punten, de nummer 2 kreeg er 3, de nummer 3 kreeg er 2 en
de nummer 4 kreeg er 1.

Alle kinderen werden opgedeeld in 4 teams die uiteindelijk de volgende namen kregen: Team Hutsmuts, Team Puntmuts, Team Pullboy en Team Oliebollen.

De eerste opdracht was het maken van een teamposter, hiervoor kregen we Papier en stiften. Deze werden vervolgens achter de baan opgehangen waar je het tweede spel speelde.

Dit tweede spel bestond uit een puzzel waarbij eerst letter moesten worden opgehaald aan de andere kant van het zwembad. Om de beurt moesten teamleden naar de overkant zwemmen, daar kregen ze een letter die ze terug moesten brengen. Van deze gekregen letter en cijfers moest een woord gemaakt worden. Na lang puzzelen bleek dit Sportief 2020 te zijn.

Het derde spel was touwtrekken in het water. Het gele balletje van een lijn werd in het midden van het zwembad gelegd en daarna was het de bedoeling om als team het gele balletje langs de pionnen te krijgen de aan de badrand stonden

Het vierde spel was Waterpolo, de eerder genoemde pionnen fungeerden als doelpalen. Iedereen moest bij het goal aan de kant zitten, en wanneer de bal in het water lag mocht je erachteraan. Degene die het eerst bij 5 punten was had het potje gewonnen.

Het laatste spel was het rennen over een loopmat in het water, hier was het het aantal teamleden die het einde van de mat haalden dat bepaalden hoeveelste je team was geworden.

Nadat alle punten waren opgeteld was het Team Oliebollen dat uiteindelijk had gewonnen.

Groetjes Quinten

(P.S. Ik weet dat pullboy verkeerd is geschreven (het is pullbuoy), dit is de manier waarop het op het scorebord stond en ik dacht dat het leuker was om die spelling aan te houden.)

Dit vind je misschien ook leuk...