COVID-19 verenigingsactiviteiten en zwemlessen – Update 07mei 2020

Binnenzwembaden mogen vanaf 11 mei weer open maar ….

https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000048841/binnenzwembaden_mogen_vanaf_11_mei_weer_open/

De KNZB schrijft het volgende;

Vanaf 11 mei mogen binnenzwembaden weer open. Dat is één van de maatregelen die zijn bekendgemaakt door het RIVM en het kabinet. De maatregelen zijn hier te vinden.  

Vanaf 29 april mochten de buitenbaden alweer open, alleen voor jeugd. Vanaf 11 mei is buiten sporten voor iedereen toegestaan en mogen de binnenbaden weer open. Op welke wijze en wanneer binnenzwembaden precies open gaan, ligt bij de verantwoordelijke exploitanten van de zwembaden

De samenwerkende partijen in de zwembranche publiceren aanstaande vrijdag een protocol om te gebruiken bij de heropening van de zwembaden. Dit protocol zorgt er voor dat iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier kan genieten van de zwemsport, rekening houdend met de belangen van alle zwemmers, zwembadpersoneel en zwemverenigingen.

De samenwerkende partijen in de zwembranche zijn WiZZ, NRZ, VTZ, Zwembadpoli, Envaqua, DBZ (RUD), TU Delft, ENVOZ, HISWA-RECRON, EasySwim, NOB, NCS, NTB, FNV, VSBN, Reddingsbrigade,  ZwemOnderwijs Nederland, Dutch Lifeguards, VSG en Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Zij sloegen eerder al de handen ineen om alles in het werk te stellen om de heropening van zwembaden zo snel als het verantwoord kan, weer mogelijk te maken.

Alle basisverenigingen van SG de Vliet zullen de berichtgeving van de KNZB afwachten en daarna met een statement komen hoe en op welke wijze er weer gezwommen kan worden in de zwembaden De Fluit, De Schilp en Forum Kwadraat.

Bij De Fluit is er nog het bijkomende probleem dat er op dit moment verbouwd wordt. Alle tegels van de kleedruimtes worden vervangen. De verwachting is dat dit pas rond 1 juni  is afgerond.

Het opstarten van trainingen kan niet zomaar. Alle verenigingen zijn huurder van een openbare (gemeente) ruimte. Met andere huurders van dezelfde ruimte (Optisport en Sportfondsen) en de Gemeentes zullen afspraken gemaakt moeten worden. Dit zal gebeuren nadat het protocol bekend is.

 Aan iedereen het verzoek om de berichtgeving van de KNZB en de besturen van de basisverenigingen af te wachten.

Mochten er ouders/zwemmers zijn die, als het protocol van de KNZB bekend is, goede ideeen en/of suggestie hebben dan horen we het graag. Meld dit dan aan wzc@sgdevliet.nl

Dit vind je misschien ook leuk...