Wat is wedstrijdzwemmen?

Ben jij een echte waterrat? Altijd in het zwembad tijdens de vakanties? Heb je net je zwemdiploma’s gehaald of heb je juist een tijdje niet meer gezwommen? Ben je ook zo onder de indruk van de prestaties van Ranomi Kromowidjojo? Kom dan eens wedstrijdzwemmen!

Wij verbeteren je slagen en leren je een perfecte start en keerpunten te maken. Lukt dat allemaal en ga je hard genoeg in de training, dan kun je meedoen met een heleboel wedstrijden. SG De Vliet neemt deel aan wedstrijden voor beginners en wedstrijden voor gevorderden. Daar zwem je tegen andere zwemmers uit Den Haag en omstreken. Je wordt ingedeeld met zwemmers die ongeveer even hard gaan als jij. Als je wint krijg je uiteraard een gouden medaille.

Teamsport

Een wedstrijdzwemmer komt regelmatig trainen. In de wedstrijden kun je laten zien hoe snel je bent. Hierbij is het belangrijk om te weten dat wedstrijdzwemmen geen individuele sport is. Je bent onderdeel van een team dat uitkomt voor SG De Vliet. We zwemmen wedstrijden in de KNZB competitie en meerkampwedstrijden, deelname aan die wedstrijden is verplicht. Hoe meer punten we met het team behalen, hoe hoger eindigen.

Meer informatie om te kunnen trainen en over de wedstrijden die je gaat zwemmen kun je nalezen in het wedstrijdboekje.

Andere interessante links: