Over de wedstrijden

Op deze pagina vind je alle informatie over zwemwedstrijden.

Wie zwemt welke wedstrijden?

Als SG De Vliet doen we mee aan verschillende soorten wedstrijden: minioren wedstrijden, swimkick wedstrijden, niveau-wedstrijden, competitiewedstrijden, regionale kampioenschappen en nog meer soorten wedstrijden.

  • De minioren wedstrijden zijn voor de jongere, iets gevorderde zwemmers. De wedstrijden worden gezwommen in combinatie met swimkick zwemmers voor de beginnende zwemmers < 12 jaar.
  • Competitie wedstrijden zijn voor de gevorderde zwemmers. Iedereen die wordt opgesteld wordt geacht aanwezig te zijn bij de competitiewedstrijden. Je zwemt dan immers niet alleen voor jezelf, maar ook voor de club.
  • Niveau wedstrijden zijn voor beginnende zwemmers > 12 jaar.
  • Regionale kampioenschappen in november, januari en mei zijn alleen voor zwemmers die zich kwalificeren.

Gang van zaken

De eerste keer dat je gaat meedoen aan een wedstrijd is best spannend: hoe gaat het er tijdens zo’n wedstrijd nou aan toe? Meer informatie kan je lezen in het wedstrijdboekje.

De meeste wedstrijden vinden niet plaats in je vertrouwde zwembad De Fluit, Forum Kwadraat of De Schilp. Op deze pagina vind je de adressen van de zwembaden waarin wedstrijden plaatsvinden waar wij aan meedoen.

Leeftijdsbepalingen

In het programma voor de wedstrijd staan leeftijdscategorieën genoemd, bijvoorbeeld minioren of junioren. In het wedstrijdboekje is als bijlage de leeftijdsbepalingen van de KNZB opgenomen en kan je zien tot welke leeftijdscategorie jouw geboortejaar behoort.

Medewerkers

Nieuwe mensen kunnen we goed gebruiken, voor elke wedstrijd moeten we officials leveren, tenminste één official op vijf zwemmers. Daarnaast zijn ook mensen nodig om andere taken te verrichten: een speaker, de kaartjes met de tijden moeten worden opgehaald, drankjes rondgebracht. Het is fijn als jouw ouders ook af en toe een handje helpen. Zie het document Medewerkers (pdf) voor wat er allemaal moet gebeuren tijdens wedstrijden.

Meer informatie om te kunnen trainen en over de wedstrijden die je gaat zwemmen kun je nalezen in het wedstrijdboekje.